44/52 - Cauliflower hash

3/13/2015

Karfiol imádók ez most nektek szól, de, aki nem akkora zöldség fan, az is szeretni fogja, mert bármivel fel lehet turbózni, például egy kis bacon-el. Ugye, hogy máris jobban hangzik? :) Ráadásul tipikus "mindent összedobálok" étel, főzzük egy kicsit, hozzáadunk ezt-azt, megkeverjük, puff már kész is! Én egy alap verziót készítettem el, de el tudom képzelni egy kis paradicsommal, paprikával vagy sajttal is. Tényleg csak a fantáziánk szabhat határt, amikor ezt az egytálételt készítjük :)


Cauliflower lovers, this is for you, but if you're not a huge vegetable fan, don't worry, it's perfectly fine to add some bacon for example. See, it doesn't sound so bad after all! :) To enahnce the awesomeness, i'll tell you that this is a tipical "throw in everything you find" kind of dish, you cook it, stir it, add some bits and bobs and bumm you're done! I cooked the basic version, but i bet it would taste even better with some tomatoes, pepper or cheese. Our imagination sets the limit when creating this wonderful dish! :) 




Hozzávalók/Ingredients:

  • 2 ek oliva olaj/2 tbs olive oil
  • 1 kisebb karfiol/1 small cauliflower
  • 1 hagyma/1 onion
  • ¼ tk pirospaprika, só és bors/paprika, salt and pepper
  • 3 ek víz/3 tbs water
  • 1 gerezd fokhagyma/1 clove garlic
  • 2 tk citromlé/2 tsp lemon juice
  • friss petrezselyem/fresh parsley leaves
  • tükörtojás/fried eggs


Melegítsük fel az olajat egy közepes serpenyőben majd adjuk hozzá az apróra vágott karfiolt és hagymát két egyenlő rétegben. Keverés nélkül főzzük addig, amíg az alsó réteg barnulni nem kezd, ez kb. 2-3 perc.

Heat the oil in a large skillet over medium-high heat; add the
cauliflower and onion in an even layer and let it cook without stirring until it takes on a little color on the bottom, about 2 to

3 minutes.


Keverjük meg, adjuk hozzá a pirospaprikát, sót, borsot és a vizet. Fedő alatt főzzük, amíg a karfiol aranybarna és puha nem lesz, de ne várjuk meg amíg pépesedik. Ez kb. 3-5 perc.

Give it a stir, then add the smoked paprika, salt, black pepper, and
water. Cover the skillet and cook until the cauliflower is fork
tender but not mushy, and has taken on a golden color, about 3 to 5
minutes.



A lángot vegyük takarékra, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és folyamatos kevergetés mellett 2 percig főzzük. Adjuk hozzá a citrom levét és még fél percig főzzük, amíg az el nem párolog.

Turn the heat down to low, add the garlic, and cook 2 minutes,

stirring constantly. Stir in the lemon juice and cook until evaporated, about 30 seconds.


Díszítsük petrezselyemmel és tálaljuk tükörtojással!

Serve with the parsley sprinkled on top, and add a fried egg if you
like.

You Might Also Like

4 megjegyzés

  1. Mmm, nagyon guszta lett, felvettem a listámra! :)

    VálaszTörlés
  2. Na én este végre elkészítettem, ma ez lesz az ebédem, de ahogy megkóstoltam, nagyon finom! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy jól sikerült és, hogy az én receptemből dolgoztál :) Köszönöm :)

      Törlés