WEEKLY BITES - FIG FLATBREAD

9/16/2017



Tavaly sajnos túl későn jutott eszembe, hogy szeretnék pár fügés receptet elkészíteni, ezért idén már jó előre beírtam a határidőnaplómba, hogy, amint megjelenik a boltokban vagy a piacon ne felejtsek el bevásárolni belőle. Azért, hogy esetleg ti is el tudjátok készíteni ezt a roppant egyszerű, de annál finomabb receptet, felrúgom azt a magamnak tett apró fogadalmat, hogy két recept nem fogja egymást követni a blogon. Remélem elnézitek nekem, hogy két hasonló tartalom követi egymást, de nem akartam ezzel a recepttel addig várni, míg az összes füge túlérik, megpuhul és használhatatlan lesz. Remélem sokan elkészítitek!

Unfortunately last year i wasn't fast enough and missed out on fig recipes, so i marked this september in my calendar to go to the market and get some.  Even though i made a tiny pledge to myelf, that similar contents won't follow each other on the blog, i feel i have to break it so you won't miss out as well on this super easy and tasty recipe. Here it is, the fig flatbreaad for you all. Make sure to try it before all the figs are gone!


Hozzávalók - Ingredients

2 füge - 2 figs
2 kisebb pita - 2 smaller pitas
2 vöröshagyma - 2 onions
vaj - butter
rukkola - arugula
feta sajt - feta cheese


Első lépésként csíkozzuk fel a vöröshagymákat és álljunk neki karamellizálni. Olvasszunk fel egy kis vajat a serpenyőben majd dobjuk rá a hagymákat. Kb. 5 perc után vegyük takarékra a lángot és folyamatos kevergetés mellett összesen 40-50 percig pirítsuk. A hagymák először üvegesek lesznek majd folyamatosan barnulni fognak.

As a first step cut the onions in half and slice them from root to stem. Next step is to caramelize. Heat a small amount of butter in a pan and throw onions on top. First they turn translucent, so after 5 minutes turn the heat down. The onions will slowly start to get brown. Fry for about 40-50 minutes until they are dark brown.


Melegítsük a sütőt 200 fokra majd pakoljuk a karamellizált hagymát és a fetasajtot a pita tetejére. Süssük kb. 7-8 percig. A sütőből kivéve várjunk pár percet amíg hül a pita, majd rakjuk rá a rukkolát és a fügéket. Ízlés szerint a rukkolát elkeverhetjük olíva olajjal, sóval és borssal mielőtt a pitára rakjuk. Jó étvágyat!

Heat the oven to 200 celsius degrees. Put all the onions on the pitas and sprinkle with feta cheese. Bake for about 7-8 minutes. After taking them out of the oven, let them cool for a bit. Pack with arugula and figs. According to your taste, you could toss the arugula with some olive oil, salt and pepper beforehand. Enjoy!


You Might Also Like

0 megjegyzés